فعاليت 5 هزار هنرمند صنايع دستي شناسنامه دار در استان مرکزي

به گزارش ميراث آريا (chtn)،سيدمحمد حسيني ادامه داد :بيش از يکصدهزار نفر در رشته هاي صنايع دستي و پنج هزار صنعتگر دستي شناسنامه دار در 40 رشته اصلي صنعت در استان فعاليت دارند.

وي با تاکيد بر ضرورت آموزش در حوزه صنايع دستي گفت: استمرار در اجراي دوره هاي قبلي آموزش هاي علمي کاربردي صنايع دستي و برگزاري دوره هاي جديد در شهرستان هاي استان از جمله برنامه هاي حوزه آموزشي در سال جاري است .

وي گفت: به منظور بالا بردن کيفيت و مهارت هنرآموزان صنايع دستي سال گذشته در 197 دوره، سه هزار و 160 آموزش ديدند و در سال جاري نيز برگزاي 235 دوره آموزشي در حال تدوين و برنامه ريزي است .

رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي افزود: همچنين در شش رشته دانشگاهي علمي- کاربردي استان نيز در سطح کارداني 200 دانشجو به تحصيل اشتغال دارند.

حسيني با تاکيد بر لزوم چگونگي صادرات صنايع دستي گفت: صادرات صنايع دستي از برنامه راهبردي برخوردار نيست و تنها طيفي از تجار ايراني با بازاريابي سنتي و به صورت موردي برخي اقلام صنايع دستي را صادر مي کنند.

وي افزود: اطلاعات و شناخت کافي در بازارهاي جهاني از نوع کيفيت مصنوعات دستي توليدي ايران کم است و در صورت طرح ريزي برنامه منسجم، سود قابل ملاحظه اي عايد کشور مي شود.

حسيني با بيان اينکه مذاکراتي براي توسعه استان با اتاق بازرگاني صورت گرفته است، اظهار داشت: موضوع صادرات صنايع دستي و ارائه راهبردهاي عملياتي آن بايد در کارگروه توسعه استان ها به بحث گذشته شود.

وي شرکت در دو نمايشگاه خارجي و تمامي نمايشگاه هاي داخلي را راهي موثر در شناساندن صنايع دستي استان عنوان کرد و گفت: شرکت در نمايشگاه‌هاي داخلي در ساير استان‌ها و نمايشگاه‌هاي استان‌ها، برگزاري نمايشگاه‌هاي تخصصي صنايع دستي در زمينه صنايع دستي، شرکت در نمايشگاه هاي خارجي و همچنين برپايي نمايشگاه هاي تخصصي صنايع دستي در استان مرکزي از جمله برنامه هاي ترويج صنايع دستي در استان است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي ضمن تاکيد بر ضرورت تحقيق و پژوهش در رشته هاي صنايع دستي اظهارداشت: پژوهش در رشته هاي بومي منسوخ شده در حال انقراض استان، بررسي نقوش نگاره هاي چوبي درابنيه تاريخي، بررسي و شناسايي نمايش هاي آييني و سنتي و مذهبي، بررسي نقوش خاص منطقه در دستبافت هاي سني، بررسي و شناسايي صنايع دستي و پيشينه سفالگري در در منطقه ساوه و بررسي پيشينه خوشنويسي در منطقه فراهان از جمله برنامه هاي تحقيقاتي و پژوهشي سال جاري در حوزه معاونت هنرهاي و صنايع دستي سازمان است.

وي تاکيد کرد: صدور مجوز فعاليت‌هاي صنايع دستي در سطح استان، ارائه خدمات کارشناسي فني به بخش صنايع دستي، ايجاد پايگاه و بانک هاي اطلاعاتي از جمله برنامه هاي صنايع دستي در سطح استان است.

شايان ذکر است ،همزمان با روز جهاني صنايع دستي نمايشگاهي از خلاقيت هاي هنرمند استان مرکزي در نگارخانه استاد عيسي بهادري اراک گشايش يافت. در اين نمايشگاه بيش از 35 اثر نفيس دستي در رشته صنايع فلزي، چوبي و آيينه به معرض ديد علاقمندان گذاشته شده است. اين آثار متعلق به هنرمندان محمد صابري، احمد تبرته فراهاني و سارا محمودي است که با خلاقيت و ظرافت خاصي ايجاد شده است./116

انتهای پیام/

کد خبر 1387040125